Emilie / Història

Emilie de Villeneuve (1811 - 1854)

Fundadora de la Congregació de la Immaculada Concepció de Castres


El projecte d´Emilie començà a Castres.Per a l´amor d´Emilie, Castres aviat es fa petita; el seu projecte brotà d´una passió tan forta que va ser capaç de travessar els oceans, sempre a la recerca dels més necessitats.  El més extraordinari d´Emilie és que allò per què va lliutar continua tan viu com el primer dia, i és tan actual que mai no ha tingut més sentit que ara. 

La nostra història

L’any 1951  la mare Germaine Sapein funda l'escola amb l’objectiu de desenvolupar una tasca educativa. El camí traçat a França per  Emilie de Villeneuve tindria  continuïtat a casa  nostra.
 
La Mare Montserrat va iniciar les obres d'adaptació d'una antiga casa senyorial que va transformar en escola. Els principis són difícils, però amb una voluntat ferma de lluita i amb il·lusió tot va endavant.
    
La tasca educativa va ser l'eix vertebral de l'escola, però les religioses i les alumnes tenien una altra missió: l'apostolat en el barri i la col·laboració en algunes parròquies.
    
La vida de l'escola s'emmotlla a les noves circumstàncies d’aquells moments, tant pel que fa a l'educació com a la infraestructura: arriben nous alumnes, es fan nous pavellons... i també arriben nous educadors, el personal laic.
    
Passa  el temps i l'escola, per a la seva viabilitat, es converteix en Centre Concertat.    Començà una nova etapa. Per respondre a les necessitats del moment, es construeix un poliesportiu, un teatre i, finalment, un parvulari.

Han passat més de cinquanta anys... hem celebrat ja les Noces d’or... moltes coses han canviat des dels inicis, però no pas el més essencial: la línia educativa, l’esperit de família i el carisma heretat d’Emilie.

Feu CLIC AQUÍ per veure la història del col·legi fet per alumnes de  BATX http://ichortahistoria.blogspot.com.es/

 

 

AMPA ICH CIC Castres Fundació Emilie IC Lloret Réseau Bleu

 

Estamos usamos pequeños fragmentos de información llamados "Cookies"

estas NO SUPONEN UN PROBLEMA para los usuarios. Puede evitarlas mediante su navegador o aceptarlas ¿Cómo restringirlas?

Acepto

Contactar    -