Oferta escolar a Batxillerat

 Camí de la Universitat i del món laboral (16 - 18 anys)

 
Oferim les modalitats d’Humanitats i Ciències Socials i de Ciències i Tecnologia perquè els alumnes puguin formar-se per accedir a estudis universitaris, de grau superior o al món laboral. 

El nostre enfocament metodològic es basa en l’aprenentatge teòric i en l’aplicació pràctica dels continguts assolits, així com en la consecució d’un alt grau d’autonomia de l’alumne. Els alumnes treballen amb llibres de text, Pissarres Digitals Interactives a les aules, una plataforma digital (Xtend), WI-FI, el seu ordinador personal o tauleta i integrem els “smartphones” utilitzant apps amb finalitats educatives. A les matèries de modalitat i optatives els alumnes es divideixen en grup reduïts que els permeten rebre un seguiment més individual per part del professorat.

Els alumnes reben una sòlida formació acadèmica i un seguiment i atenció personalitzats que els permetrà posteriorment desenvolupar-se de manera íntegra en la societat. Els nostres resultats a les PAU dels darrers anys superen la mitjana de Catalunya en la nota obtinguda a les PAU, la nota mitjana de l’expedient acadèmic i la nota mitjana d’accés als estudis universitaris. Les PAU reben un tractament específic a les tutories i les classes i els alumnes fan tots els tràmits de prematriculació i matriculació a l’escola amb el guiatge del tutor.

En els dos cursos de Batxillerat, els alumnes cursen les matèries que la llei indica per a cada modalitat i realitzen el treball de recerca. Tots els alumnes tenen un tutor/a que els guia i assessora durant el procés. Es treballen temes establert i lliures i utilitzen l’anglès i les TIC/TAC durant el treball. Es valora el seguiment de la feina, el treball final i l’exposició oral. En els darrers anys, treballs de recerca de la nostra escola han rebut premis i reconeixement com un premi guanyador i dos finalistes a la Mostra de Recerca jove de Barcelona, un Premi de la Societat de Química de Barcelona, un Premi Baldiri i Reixac a un treball d’Història i el 12è Premi de Recerca Camí Ral del Vallès Oriental.

Complementem les activitats escolars amb activitats dins i fora de l’escola que permeten als alumnes a aprendre de primera mà i posar en pràctica allò estudiat a les aules.

Des del curs 2017-2018 som centre visitant a l’IOC, de manera que els nostres alumnes, si ho sol·liciten, poden cursar algunes matèries no ofertes directament pel nostre centre.

Aquest mateix curs, hem començat un projecte eTwinning per promoure la col·laboració escolar a Europa utilitzant les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement i la llengua anglesa. Hi participem en un projecte científic amb una escola francesa de Calais.

L’altre eix fonamental del nostre batxillerat és l’acompanyament que fem dels alumnes durant el temps que estan amb nosaltres. Els tutors disposen de 2 hores setmanals d’atenció exclusiva per als alumnes mitjançant les tutories individualitzades per tractar temes acadèmics i d’evolució personal de l’alumne/a per ajudar-lo a gestionar el seu pas pel batxillerat. Volem ajudar-los a ser persones competents amb valors, responsables, amb confiança, flexibles, dialogants i col·laboradores en un món cada cop més canviant.

Al llarg de l’etapa els alumnes reben una orientació acadèmica i  professional individualitzada i en grup. Els alumnes des de 1r reben l’orientació de la tutora i participen, ja a 2n, de xerrades i activitats encarades a conèixer millor el món de la Universitat, dels Cicles Formatius i del món laboral. L’objectiu és que tinguin la màxima informació possible per poder decidir amb garanties sobre el seu futur.

Tot i l’àmplia dedicació horària a les qüestions acadèmiques, donem un paper important a la Solidaritat. Cada any participem a la Marató de TV3, a la campanya “1 origami 1 Euro”, en les diferents activitats solidàries proposades des de l’escola i ajudem a la Fundació Banc d’Aliments en la classificació dels productes obtinguts en el Gran Recapte.

Si desitgeu més informació sobre el Batxillerat del nostre col·legi cliqueu aquí o contacteu amb nosaltres i us atendre'm personalment.


  

  PDF: El Batxillerat a l'Escola Immaculada Concepció - Horta


 

AMPA ICH CIC Castres Fundació Emilie IC Lloret Réseau Bleu

 

Estamos usamos pequeños fragmentos de información llamados "Cookies"

estas NO SUPONEN UN PROBLEMA para los usuarios. Puede evitarlas mediante su navegador o aceptarlas ¿Cómo restringirlas?

Acepto

Contactar    -