Imprimir

Aquest dilluns 1 d’octubre els alumnes  de 1r i 2n de Batxillerat de les modalitats de Ciències i Tecnologia han visitat el  Sincrotró ALBA. És una oportunitat única per a qualsevol estudiant  i hem d’aprofitar que tenim un accelerador d’electrons a prop de casa (tant sols n’hi ha 50  en tot el món).

La visita, més enllà de veure les instal·lacions, ens permet recordar i repassar conceptes físics que estan dins del temari de Batxillerat com el camp elèctric, el camp magnètic, les forces centrípetes d’un moviment circular i la teoria de la relativitat d’Einstein (que ens recorda com l’energia es pot transformar en massa).

L’objectiu principal del sincrotró ALBA, com ens recorda el seu nom, és generar llum.  Llum molt potent i energètica que s’obté d’accelerar els electrons a velocitats del 99,998% de la velocitat de la llum en un ambient de buit. La llum s’utilitzarà en les diferents línies d’investigació.  

Aquest any, el Pau i la Laia, alumnes de 2n de Batxillerat estan fent un treball que inclou donar un cop d’ull a aquestes línies tant peculiars i diferents. No les mencionarem en aquest escrit i deixarem la porta oberta perquè en uns mesos, qui estigui interessat, pugui llegir aquesta informació  en els seus articles del Treball de Recerca.

 

Conforme a la Llei Orgànica de Protecció de Dades, el contingut multimèdia serà visible per a usuaris registrats

 

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery