CIÈNCIA  I  TECNOLOGIA  A L’ENTORN  DEL  TIBIDABO    El passat 10 d’abril els alumnes de l’itinerari de Ciències de 4t d’ESO i els alumnes de 1r de batxillerat de la modalitat de Ciències, acompanyats per les seves professores Judit Artigas  i  Sílvia Puyuelo, van  tenir l’oportunitat d’anar al Tibidabo. Van descobrir els secrets dels fonaments científics de les  atraccions que des de petits ens havien meravellat.

Tots vam gaudir de les atraccions des d’un punt de vista que li dóna un valor afegit: el coneixement tècnic i constructiu d’aquestes màquines. Vam estar molt atents a les explicacions donades pels monitors de cada una de les atraccions i tot seguit vam pujar a les mateixes.

Totes les atraccions estan dissenyades per divertir, i per aconseguir-ho s’ha de recorre als principis de la ciència i, en concret, de la física: els moviments de vaivé bruscos, les pujades i baixades amb gran acceleració, el moviment de rotació a gran velocitat, la caiguda  lliure o pendular... Tots aquests efectes es poden dur a terme gràcies a la tecnologia de la construcció elèctro-mecànica: els motors combinats amb estructures molt resistents, els circuits elèctrics, frens hidràulics de gran potència, els robots... Totes aquestes màquines tecnològiques tenen una base científica i és aquesta base la que ens va permetre gaudir d’elles en aquest dia tan especial.

Sílvia Puyuelo i Judit Artigas

Professores de Ciències

 

Conforme a la Llei Orgànica de Protecció de Dades, el contingut multimèdia serà visible per a usuaris registrats

 Light Gallery cannot find your image path: images/IMAGENES-2017-2018/8-ESO/tibidabo!

 

 

 

 

Free Joomla Lightbox Gallery